Dak lekkage

Dak lekkage komt helaas veelvuldig voor. Als gevolg van extreem weer of slijtage kan uw dakbedekking scheuren en breken. Ook een verstopte dakgoot komt regelmatig voor. Vaak is lekkage aan het dak het gevolg. Het dak is niet lekvrij. Dit zorgt ervoor dat er water tussen uw dak en de muren komt. Wat vervelende gevolgen heeft. De problemen komen voor in oude huizen, maar ook in nieuwbouw. Zowel op een schuin dak als op een plat dak kan (ernstige) lekkage optreden.

Dak lekkage verhelpen

Dak lekkage is erg vervelend. Wanneer uw dak niet lekvrij is zult u dit gaan merken. Uw dak is niet meer goed bestand tegen weersinvloeden. Daarbij gaat u het vaak ook binnen zien. Er komen vlekken in het plafond, op de muren of op de grond. Tevens is uw huis niet meer goed geïsoleerd. Het wordt u aangeraden om uw dak lekkage altijd zo snel mogelijk te verhelpen. 

Wanneer dak lekkage verhelpen?

Vrijwel direct wanneer u constateert dat het dak lekt wordt het u aangeraden om een dak inspectie uit te voeren. Het niet tijdig aanpakken van lekkage kan de schade verergeren. Met als gevolg dat u groot onderhoud aan het dak moet plegen. Het is verstandig om bij lekkage zo snel mogelijk een ervaren dakdekkersbedrijf in te schakelen. Vaak kan de lekkage tijdig gestopt worden. Uw dak wordt gerepareerd, en u kunt weer jaren door.

Hoe lekkage aan het dak te verhelpen?

Afhankelijk van het type dakbedekking, zijn er verschillende methoden om lekkage te stoppen. De omvang van de beschadiging in het dak speelt een rol. U kunt ervoor kiezen om de dak lekkage te verhelpen. De dakdekker zal op zoek gaan naar de lekkage plek. Wanneer de dakdekker de beschadigde plek heeft gevonden zal hij deze grondig schoonmaken. Om vervolgens het dak te repareren en lekvrij te maken.

In sommige gevallen is het niet mogelijk om enkel de lekkage te verhelpen. Het is dan verstandiger te kiezen voor een dak renovatie. De ervaren dakdekkers van Dakcentrale Nederland adviseren u graag over het verhelpen van dak lekkage.

Lekkage voorkomen

Het is belangrijk om te weten hoe u dak lekkage kunt voorkomen. Zorg dat uw dak onderhouden wordt. Regelmatig een dak inspectie uitvoeren zorgt ervoor dat u goed inzicht heeft in de conditie van uw dak. Klein onderhoud aan het dak, en geregeld reinigen, kunnen veel van de dak problemen verhelpen. Hiermee voorkomt u grootschalig onderhoud. Tevens kunt u zo de levensduur van het dak aanzienlijk verlengen.

Dak lekkage verhelpen door Dakcentrale Nederland

Heeft u lekkage en lukt het niet deze zelf te verhelpen? Dakcentrale Nederland heeft ruime ervaring in het verhelpen van dak lekkage. Onze vakkundige dakdekkers staan voor u klaar. Heeft u nu een dakdekker nodig? Dan kunt u contact opnemen met Dakcentrale Nederland.

Verzekering tegen problemen door lekkage

In veel gevallen bent u verzekerd voor lekkage aan het dak. Zeker bij extreem weer of stormschade bent u in de regel verzekerd. De ervaren dak specialisten van Dakcentrale Nederland zijn er om u te adviseren en begeleiden. U kunt voor vragen en vrijblijvend advies over de verzekering van het dak contact opnemen met Dakcentrale Nederland via: 085 – 0600071.