Dak reiniging

Regelmatig en grondig onderhoud aan uw dak zorgt voor een langere levensduur. Het grondig reinigen en impregneren van uw dak is daar een belangrijk onderdeel van. De dakspecialisten van Dakcentrale Nederland onderhouden en reinigen dagelijks daken door heel Nederland.

Waarom het dak reinigen?

De belangrijkste reden om uw dak regelmatig te laten reinigen, is dat u hiermee de levensduur van het dak kan verlengen. Daarnaast geeft het reinigen van het dak uw dak weer een goede uitstraling. Regelmatig het dak reinigen is belangrijk bij het voorkomen van lekkages en voorkomt (groot) onderhoud. Het dak reinigen is over het algemeen een stuk voordeliger dan groot onderhoud of vervangen.

Dakpannen reinigen

Er zijn uiteenlopende redenen te bedenken waarom u dakpannen laat reinigen. Allereerst vanwege de verzorgde uitstraling. Maar ook uit praktische overweging. Het regelmatig reinigen van dakpannen voorkomt slijtage. Dakpannen reinigen is een stuk voordeliger dan dakpannen vervangen. Verschillende soorten dakpannen vereisen verschillende reinigingsmethoden. De dakdekkers van Dakcentrale Nederland hebben veel ervaring met het reinigen van dakpannen. Zij voorzien u graag van deskundig advies. Lees hier meer over dakpannen.

Dakpannen impregneren

Zeker wanneer u dakpannen laat reinigen, is het verstandig deze daarna te behandelen. U kunt kiezen voor dakpannen impregneren. Dit zorgt ervoor dat uw dakpannen beter beschermd worden tegen weersinvloeden. En zal op den duur bijdragen aan het voorkomen van een lekkages en een langere levensduur van de dakpannen. Hier kunt u meer lezen over de werkwijze van onze dakspecialisten.

Gevel reinigen

Dakcentrale Nederland is naast specialist in daken, zeer ervaren in gevelreiniging. Vaak is het efficiënt om dakwerkzaamheden te combineren met gevelreiniging. Gevels worden vuil. Net als het dak. Hierdoor kan slijtage en schade ontstaan. Met een gevelbehandeling bij Dakcentrale Nederland, brengen wij uw gevel terug in topconditie.

Schoorsteen impregneren

De schoorsteen komt vaak voor in Nederland. Dit is een kwetsbaar onderdeel van het dak. Vooral om deze reden is het belangrijk de schoorsteen goed te onderhouden. Dit doet u onder andere door de schoorsteen te impregneren. Hierbij zal een dakdekker van Dakcentrale Nederland met impregneervloeistof de schoorsteen behandelen. De schoorsteen is na de behandeling beter bestand tegen weersinvloeden. Dit zal lekkages voorkomen. En kan de levensduur tot wel 15 jaar verlengen. Lees hier meer over onderhoud aan de schoorsteen.

Dakgoot

De dakgoot is een belangrijk onderdeel van uw dak. Zeker in Nederland is het van belang dat regenwater goed wordt afgevoerd om schade en lekkage aan uw dak te voorkomen. Zeker wanneer u in een bosrijk gebied woont kunnen bladeren en takken voor een verstopte dakgoot zorgen. Reinig regelmatig de dakgoot en zorg voor regelmatig onderhoud. Lees hier meer over het reinigen en onderhouden van de dakgoot.