EPDM dakbedekking

Bij Dakcentrale Nederland wordt veel gebruik gemaakt van EPDM dakbedekking, in Nederland een veel voorkomende soort dakbedekking. De ervaren dak specialisten van Dakcentrale Nederland adviseren u graag over uw EPDM dakbedekking.

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM is een hightech synthetische variant van een rubbersoort. Het is gebleken dat EPDM dakbedekking uitstekend bestand is tegen weersinvloeden en grote temperatuurschommelingen. Daarnaast is het materiaal elastisch en zeer flexibel. Dit maakt het een geschikte soort dakbedekking voor platte en licht hellende daken. Het is toepasbaar op zowel nieuwbouwdaken als renovatie daken. Hier leest u meer informatie over dakbedekking op een plat dak!

De voordelen van EPDM dakbedekking

Duurzaamheid

Een belangrijk voordeel van EPDM dakbedekking is de duurzaamheid. Het materiaal is van nature bestendig tegen UV-straling en ozon, waardoor het geen weekmakers bevat die uit het materiaal kunnen treden. De producteigenschappen blijven daardoor haast onveranderd tijdens gebruik en dat maakt EPDM dakbedekking onderhoudsarm. Het is daarnaast recyclebaar tot een volwaardige grondstof. EPDM dakbedekking heeft een gebruiksduur van meer dan 50 jaar en is de meest duurzame bedekking voor platte daken.

Groen

EPDM dakbedekking is gemaakt van wortelbestendig synthetisch rubber. Een ideale ondergrond voor het plaatsen van iets groens op uw dak. Zo is het mogelijk om een groendak aan te brengen boven op een EPDM dakbedekking. Dit brengt veel voordelen met zich mee: een langere levensduur, beter bestand tegen temperatuurschommelingen, extra bescherming tegen wind, regen, hagel en schadelijke effecten vanuit de ozon.

Snel en effectief

Bij het plaatsen van EPDM dakbedekking is het mogelijk om de meeste daken in één keer af te dichten. Tijdens de fabricage worden de EPDM dakbanen onderling aan elkaar verbonden. Hiermee beperkt men het aantal naadverbindingen en dus het aantal risico’s. Vervolgens zijn er minder handelingen te verrichten op het dak. Een dak met EPDM bedekking is hierdoor sneller en effectiever waterdicht.

Voordelig

Het plaatsen van EPDM dakbedekking is relatief eenvoudig doordat er onder andere geen talk wordt gebruikt bij de productie. Er hoeft daardoor geen primer of tape gebruikt te worden bij de plaatsing, omdat EPDM enkelvoudig verlijmd kan worden. Dit scheelt niet alleen veel tijd, maar ook veel geld. EPDM dakbedekking is daardoor voordeliger dan andere soorten dakbedekking.

Andere materialen voor dakbedekking:

Dakcentrale Nederland is ervaren in het leggen van EPDM Dakbedekking, maar u kunt ook bij ons terecht voor andere materialen dakbedekking op een plat dak.

Bitumen dakbedekking

PVC dakbedekking

EPDM dakbedekking door Dakcentrale Nederland

Overweegt u een EPDM dakbedekking, heeft u vragen over deze methode of wilt u meer informatie? Dakcentrale Nederland geeft u graag deskundig advies. Neem contact met ons op voor alle vragen omtrent EPDM dakbedekking. Of vraag vrijblijvend een dakinspectie aan, om te kijken wat het beste bij uw situatie past.