Wat is PVC dakbedekking?

PVC dakbedekking is een zeer geschikt materiaal voor uw dak. Het is net als EPDM een kunststof dakbedekkingsmateriaal. PVC is sterk, waterdicht en zonlicht weerkaatsend. Daarnaast is het een relatief goedkoop materiaal. Deze eigenschappen van PVC dakbedekking maken het erg aantrekkelijk als dakbekleding. Het komt in Nederland vaak voor op platte daken. Het wordt niet alleen vaak toegepast op het dak van een huis, maar ook op bijgebouwen, schuren enzovoort.

Kleur PVC dakbedekking

Een van de voordelen van PVC dakbedekking is dat dit materiaal de mogelijkheid geeft de kleur van uw dak te kiezen. Een mooie bijkomstigheid bij het vervangen van uw dak. U heeft de keuze om de best passende kleur dakbedekking te kiezen bij uw woning. Tevens kunt u ervoor kiezen om witte pvc dakbedekking aan te brengen. Deze dakbedekking is de beste keuze om zonlicht te weerkaatsen. Waardoor uw huis veel koeler blijft bij veel zon.

Wat zijn de voordelen van PVC dakbedekking?

PVC heeft een lange levensduur. Het is waterdicht en sterk. Waardoor u verzekerd bent van een stevige dakconstructie. Daarnaast is PVC dakbedekking goed te recyclen, hiermee is het dus een milieuvriendelijk materiaal. Zeker wanneer er veel zonlicht op uw dak valt kunt u kiezen voor PVC dakbedekking, omdat het zonlicht goed weerkaatst.

Dakcentrale Nederland is een ervaren dakdekkersbedrijf dat ook geregeld met andere materialen werkt:

Bitumen dakbedekking

EPDM dakbedekking

PVC Dakbedekking aanbrengen

Over het algemeen is het niet mogelijk om een nieuwe laag PVC dakbedekking over een oudere laag dakbedekking heen te leggen. Onze dakdekkers zullen u dan ook adviseren uw dak volledig te renoveren wanneer u kiest voor een PVC dakbedekking. Het aanbrengen van PVC is vakwerk. Het is van belang om op de juiste manier te leggen, zodat de dakbedekking waterdicht en duurzaam is. De ervaren dakdekkers van Dakcentrale Nederland beschikken over de kennis en vaardigheden om op de juiste manier PVC aan te brengen.

PVC Dak renoveren

Wanneer u bij het renoveren van een dak ervoor kiest om PVC dakbedekking aan te leggen, zal de oude laag dakbedekking in zijn geheel worden verwijderd. Hierbij kan Dakcentrale Nederland u volledig ontzorgen. Vanaf het verwijderen van de oude laag, tot het dichtmaken van de naden en randen.

Toepassingen PVC Dak.

Er zijn verschillende situaties waarbij u PVC zou willen kiezen voor uw dak. PVC dakbedekking komt in twee vormen:

  • PVC folie

PVC Folie is de vorm die geregeld voorkomt op daken van huizen. Vanwege het vermogen zonlicht te weerkaatsen.

  • PVC Platen

PVC Platen zijn erg geschikt als dakbekleding voor bijgebouwen of panden waar niet in gewoond wordt. Zie PVC platen als de ideale dakbedekking voor een carport, schuurtje of een veranda. Tevens wordt dit materiaal veel gebruikt bij bedrijfsmatige panden als loodsen.

De dakdekkers van Dakcentrale Nederland adviseren u graag over de mogelijkheden van een PVC dak.