Dak vervangen

Is uw dak aan vervanging toe? Kies voor een nieuw dak. Dakcentrale Nederland heeft ervaring met het volledig vervangen een dak. Het grote verschil tussen een dak renovatie en een nieuw dak, zit hem in de dakconstructie. Bij een nieuw dak wordt naast de dakbedekking ook de fundering vernieuwd. Op deze pagina leest u alles over het vervangen van het dak.

Wanneer het dak vervangen?

In sommige gevallen is het verstandig uw dak volledig te vervangen. Bij ernstige slijtage door veroudering of weersinvloeden kiest u voor een nieuw dak. Ook wanneer u kiest voor een andere dakbedekking, kan het zijn dat u uw dakconstructie moet vernieuwen. Wilt u zonnepanelen op uw dak? Ook dan is het wellicht interessant om voor een nieuw dak te gaan.

Twijfels over het laten vervangen van uw dak? Misschien volstaat een dak reparatie of een dak renovatie. Wilt u precies weten hoe het met uw dak gesteld is? Vraag een dak inspectie aan.

Hoe het dak vervangen?

Het dak vervangen is een omvangrijke klus. Laat deze klus bij voorkeur uitvoeren door ervaren dakdekkers. De dakdekker zal aan de slag gaan met het volledig verwijderen van de oude dakbedekking. Ook de volledige dakconstructie zal vakkundig worden verwijderd. Afhankelijk van de keuze voor het type dakbedekking zal er een nieuw dak geplaatst worden. U kunt hier alles lezen over dakbedekking op een plat dak of een schuin dak.

Nieuw dak

Een nieuw dak wordt op locatie gebouwd, of op maat aangeleverd worden. Afhankelijk van de gekozen constructie en de staat van de woning. Ervaren dakdekkers kunnen een complete dakconstructie bouwen. Bij een nieuw dak bent u verzekerd van de volgende zaken:

  • Een goed geïsoleerd dak

  • Een duurzaam, sterk en waterdicht dak

  • Een mooie uitstraling

Daarnaast is het plaatsen van een nieuw dak vaak een duurzame keuze. U kunt tegenwoordig kiezen voor verschillende dakbedekkingsmaterialen die ieder hun voordelen hebben. Kies bijvoorbeeld voor zonnepanelen om een steentje bij te dragen aan het milieu. Ook andere vormen van dakbedekking zijn duurzaam en onderhoudsarm.

Vervangen dakconstructie

Voor u een keuze maakt voor het vervangen van de dakconstructie kunt u uw dak laten inspecteren. Afhankelijk van de huidige situatie, uw wensen en de mogelijkheden wordt er een keuze gemaakt. Laat u bij het kiezen van een nieuw dak goed voorlichten. Het is belangrijk dat uw dakconstructie geschikt is voor het type woning. Het moet een gewicht kunnen dragen. Bestand zijn tegen weersinvloeden, en veilig zijn.

Wilt u meer weten over het vervangen van uw dak? Of welke keuzes u maakt bij het plaatsen van een nieuw dak? Onze 24/7 lijn is altijd bereikbaar voor al uw vragen over het vervangen van een dak.