Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Menu

Dakpannen

Dakpannen zijn een vorm van dakbedekking. De dakpan is veelal gemaakt van gebakken klei of beton. Dakpannen worden toegepast op schuine daken. Deze vormen een constructie met kantpannen en nokvorsten. Lees op deze pagina alles over dakpannen. We geven u alle belangrijke informatie omtrent een pannendak en adviseren u graag over de beste keuze.

Pannendak

Een pannendak is een veelvoorkomende dakconstructie. Een pannendak is een dakconstructie die je vaak ziet op een schuin dak. Met de keuze voor dakpannen bent u verzekerd van een lange levensduur. Ten opzichte van andere soorten dakbedekking zijn dakpannen vaak een duurzame en relatief voordelige keuze. Dakcentrale Nederland is gespecialiseerd in pannendaken.

De voordelen van dakpannen

Kiezen voor dakpannen op een schuin dak heeft een aantal voordelen. We bespreken hieronder:

 • Dakpannen hebben een erg lange levensduur
 • Doorgaans zijn dakpannen goed bestand tegen (extreme) weersomstandigheden
 • Een pannendak is relatief gemakkelijk in onderhoud
 • Makkelijk en snel te plaatsen

Dakpannen reinigen

Dakpannen zijn gevoelig voor vuil en mos. Om deze reden is het belangrijk om regelmatig dakpannen te reinigen. Door regelmatig reinigen blijft de dakpan in goede conditie. Wat lekkages met groot onderhoud als gevolg voorkomt. Daarnaast zien schone dakpannen er verzorgd uit. Vaak wordt het reinigen van dakpannen gecombineerd met impregneren.

Dakpannen impregneren

Het impregneren van dakpannen is een verstandige keuze. Uw dakwerk is beter beschermd tegen weersinvloeden. Het pannendak behandelen en impregneren wordt gedaan door ervaren dakdekkers. De dakpannen worden behandeld met een vloeistof welke ervoor zorgt dat mossen en algen minder hechten aan het dak.

Dakcentrale Nederland beschikt over ervaren dakdekkers. Met de kennis van materialen en reinigingsproducten om deze klus vakkundig voor u op te knappen. Door uw dakpannen te impregneren verlengd u de levensduur van uw dak.

Veelgestelde vragen

1
Welke diensten biedt Dakcentrale Nederland aan?
Dakcentrale Nederland biedt een breed scala aan diensten, waaronder dakreparatie, dakvervanging, installatie van nieuwe daken, dakinspecties en onderhoud voor zowel particulieren als bedrijven. We werken met verschillende materialen, zoals bitumen, dakpannen, EPDM, en PVC.
2
Biedt Dakcentrale Nederland garantie op dakwerkzaamheden?
Ja, wij bieden een garantie op al onze dakwerkzaamheden. De lengte en dekking van de garantie kunnen variëren afhankelijk van het type project en de gebruikte materialen. We verstrekken gedetailleerde garantie-informatie bij elke offerte.
3
Wat moet ik doen als ik een lekkage in mijn dak ontdek?
Bij het ontdekken van een daklekkage is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen. Neem onmiddellijk contact op met ons voor een noodreparatie. Ons team is beschikbaar voor spoedreparaties om uw dak te beschermen tegen verdere schade.
4
Hoe vaak moet mijn dak worden onderhouden?
We raden aan om minstens één keer per jaar een professionele dakinspectie en onderhoud uit te voeren. Dit helpt om uw dak in optimale staat te houden, verlengt de levensduur van uw dak en voorkomt onverwachte reparatiekosten.
5
Biedt Dakcentrale Nederland ook dakisolatiediensten aan?
Ja, we bieden dakisolatiediensten aan die helpen de energie-efficiëntie van uw woning of bedrijfsgebouw te verbeteren. Goede dakisolatie kan significant bijdragen aan het verlagen van uw energierekeningen en het verhogen van uw comfort.
6
Hoe snel kan Dakcentrale Nederland een noodgeval aanpakken?
Wij begrijpen het belang van snelle reactie bij noodgevallen. Ons team streeft ernaar om zo snel mogelijk te reageren op noodoproepen, vaak dezelfde dag nog, afhankelijk van onze huidige planning en de urgentie van de situatie.
7
Hoe milieuvriendelijk zijn de dakwerkzaamheden van Dakcentrale Nederland?
Wij zetten ons in voor duurzaamheid en het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk. Dit omvat het gebruik van milieuvriendelijke materialen, het recyclen van afvalstoffen waar mogelijk, en het aanbieden van groene dakoplossingen die bijdragen aan biodiversiteit en energiebesparing.
8
Biedt Dakcentrale Nederland ook diensten aan voor bedrijven met bedrijfspanden?
Absoluut, naast particulieren bieden wij een breed scala aan diensten voor bedrijven, waaronder kantoren, winkels, en industriële panden. We begrijpen de unieke uitdagingen en vereisten van commerciële dakprojecten en bieden op maat gemaakte oplossingen om aan deze behoeften te voldoen.
Bussen Dakcentrale Nederland

Contact formulier

Neem contact op of vraag een offerte aan.

Adres(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Wanneer u ons foto's stuurt, kunnen wij makkelijker een inschatting van de kosten en het werk maken.

  ONZE DIENSTEN

  Vragen over werkzaamheden? Neem gerust contact op.

  Logoslider afbeelding Logoslider afbeelding Logoslider afbeelding Logoslider afbeelding
  Review Foto 1 Review Foto 2

  REVIEWS

  • Wat een wervelwind! Met 8 man sterk omdat er een andere klus uit viel hebben heeft Dakcentrale in één (!) dag ons hele dak gerenoveerd, een week na tekenen van de offerte! Voor hun begrippen een klein dak zeiden ze, waarop wij nu isolatie, nieuwe pannen en latten en top zonnepanelen hebben. Wij staan versteld. Eerder werk van hun in onze straat zag er al perfect uit en wij zijn ook helemaal enthousiast. Goede kwaliteit, goede prijs en mega snel. Deze mannen hebben hun zaken op orde.

   Joost
  • Hebben het dak, volgens afspraak, laten voorzien van nieuwe dakpannen / folie. Goed team, hardwerkend tot in de late avond om het dak dicht af te leveren. Waren daar zeer over te spreken en hebben hierdoor ook gelijk de opdracht gegeven voor zonnepanelen. En ook dit is naar onze tevredenheid geplaatst.

   Lex
  • We hebben met een heel blok, 4 huizen het dak van nieuwe pannen voorzien. De jongens werken snel en vakkundig. Wel moet je wat vaker bellen als ze later nog wat puntjes op de i moeten zetten. Maar we hebben een prachtig dak gekregen.

   Geert