Dakinspectie door dakdekker van Dakcentrale Nederland

Dakpannen

Dakpannen zijn een vorm van dakbedekking. De dakpan is veelal gemaakt van gebakken klei of beton. Dakpannen worden toegepast op schuine daken. Deze vormen een constructie met kantpannen en nokvorsten. Lees op deze pagina alles over dakpannen. We geven u alle belangrijke informatie omtrent een pannendak en adviseren u graag over de beste keuze.

Pannendak

Een pannendak is een veelvoorkomende dakconstructie. Een pannendak is een dakconstructie die je vaak ziet op een schuin dak. Met de keuze voor dakpannen bent u verzekerd van een lange levensduur. Ten opzichte van andere soorten dakbedekking zijn dakpannen vaak een duurzame en relatief voordelige keuze. Dakcentrale Nederland is gespecialiseerd in pannendaken.

De voordelen van dakpannen

Kiezen voor dakpannen op een schuin dak heeft een aantal voordelen. We bespreken hieronder:

  • Dakpannen hebben een erg lange levensduur
  • Doorgaans zijn dakpannen goed bestand tegen (extreme) weersomstandigheden
  • Een pannendak is relatief gemakkelijk in onderhoud
  • Makkelijk en snel te plaatsen

Dakpannen leggen

Dakpannen leggen is vakwerk. Over het algemeen worden dakpannen door ervaren dakdekkers gelegd. Een belangrijk onderdeel van een pannendak zijn panlatten. Deze worden eerst aangebracht. De dakdekkers leggen uw dakpannen en bevestigen de nokvorsten. Afhankelijk van uw situatie wordt er een keuze gemaakt in het verankeren van de dakpannen.

Afhankelijk van het type dakpan, zijn er verschillende methoden om dakpannen te leggen. Dakcentrale Nederland beschikt over vakmannen die uw dakpannen leggen. Onze dak specialisten adviseren u graag over de beste keuze voor uw dak.

Pannendak onderhoud

Na het leggen van dakpannen is het belangrijk regelmatig te onderhouden. Achterstallig onderhoud aan dakpannen kan lekkages veroorzaken. Mos en weersomstandigheden zorgen voor slijtage. Uw pannendak regelmatig controleren en onderhouden voorkomt groot onderhoud. Denk bij onderhoud aan het verwijderen van aanslag en onkruid. Het repareren van kleine schade aan uw pannendak.

Lees hier meer over het vervangen en onderhouden van:

 

Dakpannen reinigen

Dakpannen zijn gevoelig voor vuil en mos. Om deze reden is het belangrijk om regelmatig dakpannen te reinigen. Door regelmatig reinigen blijft de dakpan in goede conditie. Wat lekkages met groot onderhoud als gevolg voorkomt. Daarnaast zien schone dakpannen er verzorgd uit. Vaak wordt het reinigen van dakpannen gecombineerd met impregneren.

Dakpannen impregneren

Het impregneren van dakpannen is een verstandige keuze. Uw dakwerk is beter beschermd tegen weersinvloeden. Het pannendak behandelen en impregneren wordt gedaan door ervaren dakdekkers. De dakpannen worden behandeld met een vloeistof welke ervoor zorgt dat mossen en algen minder hechten aan het dak.

Dakcentrale Nederland beschikt over ervaren dakdekkers. Met de kennis van materialen en reinigingsproducten om deze klus vakkundig voor u op te knappen. Door uw dakpannen te impregneren verlengd u de levensduur van uw dak.

Dakpannen vervangen

Het vervangen van dakpannen is een klus die u doorgaans eenmalig hoeft te doen. Heeft u zichtbare schade aan uw pannendak? Lekkage door dakpannen? Of ziet u versleten plekken op uw dakpannen? Dan is het wellicht verstandig uw dakpannen te vervangen. Hierbij kiest u voor een volledige dakrenovatie. Alle dakpannen worden door een dakdekker verwijderd. Vervolgens worden deze vervangen voor nieuwe dakpannen. Zo kunt u weer jaren vooruit met uw pannendak.