Schoorsteen

De schoorsteen is een vaak vergeten onderdeel van het dak. Veel huizen hebben een schoorsteen welke (bijna) niet meer gebruikt wordt. Toch is het iets om rekening mee te houden. Lees hier meer over de mogelijkheden bij problemen met de schoorsteen.

Waarom de schoorsteen onderhouden?

Achterstallig onderhoud aan uw schoorsteen kan leiden tot ernstige lekkage met grotere schade tot gevolg. Wanneer u nog gebruikt maakt van de schoorsteen is regelmatig onderhouden essentieel. Rook terugslag komt regelmatig voor bij slecht onderhouden rookkanalen. Wat tot hachelijke situaties kan leiden. Zeker bij zichtbare schade aan het metselwerk is het verstandig deze te onderhouden.

Schoorsteen renoveren door Dakcentrale Nederland

Een dakdekker van Dakcentrale Nederland kan uw schoorsteen volledig controleren. Vervolgens zal hij deze zo nodig repareren of vervangen. Bij het vervangen van de schoorsteen zal deze volledig ontmanteld worden. Hierna zal de dakdekker de schoorsteen opnieuw metselen. Lees hier meer over metsel en voegwerkzaamheden.

Voegen poreus

In sommige gevallen volstaat het opnieuw voegen van de schoorsteen. Wanneer de schoorsteen nog in goede staat verkeert. Het is belangrijk om tijdig opnieuw te voegen. Dit wordt gedaan door het uitslijpen of uithakken van voegen. Het metsel- en voegwerk wordt opnieuw aangebracht, zonder de bakstenen constructie te verwijderen.

Reinigen en impregneren

De schoorsteen impregneren zorgt ervoor dat uw schoorsteen wordt beschermd. De dakdekker zal met impregneervloeistof uw schoorsteen behandelen. Hiermee kunt u de levensduur van uw schoorsteen tot wel 15 jaar verlengen. Lees hier meer over het reinigen en impregneren.

Schoorsteenkappen

Schoorsteenkappen zijn ervoor om uw schoorsteen volledig veilig te houden. De schoorsteenkap zorgt ervoor dat de kans op brand door de schoorsteen veel kleiner wordt. Daarnaast heeft het een praktische reden om te voorkomen dat er door water of vogel(nesten) in de schoorsteen lekkage kan ontstaan. Er zijn vele soorten schoorsteenkappen met verschillende toepassingen. Vanzelfsprekend is het belangrijk om naast de schoorsteen zelf, ook de schoorsteenkappen goed te reinigen en te onderhouden.

Schoorsteen verwijderen.

Het komt steeds vaker voor dat de schoorsteen niet meer gebruikt wordt. Zeker als u uw schoorsteen niet meer gebruikt, is de kans dat uw metsel- en voegwerk poreus is geworden vrij groot. U kunt ervoor kiezen de schoorsteen volledig te verwijderen. Zeker wanneer u een dakrenovatie laat uitvoeren is het interessant om de schoorsteen te verwijderen. Zo kan er een nieuwe dakconstructie aangelegd worden. Deze is moderner en duurzamer.

Schoorsteen verwijderen bij Dakcentrale Nederland.

Onze dakdekkers kunnen uw schoorsteen met zorg verwijderen. Het achtergebleven gat wordt vakkundig dicht gemaakt. De pannen en nokvorsten worden gelegd en vast gemaakt. Uw dak wordt vanzelfsprekend lekvrij en geïsoleerd opgeleverd.

De staat van uw schoorsteen controleren?

Hoe lang is het geleden dat u uw schoorsteen hebt laten checken? Vraag een dakinspectie aan en laat een ervaren dakdekker uw schoorsteen en de rookkanalen controleren. De dakdekker zal u adviseren over de beste optie om uw schoorsteen te onderhouden, vervangen of te verwijderen.

  • Schoorsteen kappen Dakcentrale Nederland
  • Dak reparatie dakcentrale Nederland