Dakrenovatie

Of u nu een plat dak, pannendak of een andere dakconstructie heeft, ieder dak is een keer aan vervanging toe. Wanneer een dak volledig vervangen dient te worden. Is een dakrenovatie de beste optie. Hierbij wordt uw dak zo goed als nieuw.

Een dakrenovatie nodig?

Bij Dakcentrale Nederland bepalen we met een dakinspectie wat de beste oplossing is voor uw dak probleem. Als gevolg van slijtage door weersomstandigheden kan uw dak beschadigd raken. Wanneer is uw dak zodanig beschadigd dat een dakrenovatie nodig is?

  • Uw dak heeft zichtbare gebreken

  • Het grootste oppervlak van uw dak is versleten

  • U heeft (ernstige) lekkage aan het dak

  • Uw dak is niet weerbestendig

Heeft u echt een dak renovatie nodig? Lees meer over het verhelpen van lekkages of dakreparatie.

Een dakrenovatie bij Dakcentrale Nederland.

Om een dakrenovatie op de juiste manier uit te voeren is het belangrijk om een uitgebreide inspectie te doen. De ervaren inspecteurs van Dakcentrale Nederland voorzien u van het beste advies voor het verhelpen van uw dakproblemen.

Wanneer besloten is de dakrenovatie uit te voeren, gaan de dakdekkers aan de slag. Afhankelijk van de conditie van uw dakbedekking zal deze gedeeltelijk of volledig verwijderd worden.

Nadat uw dakbedekking verwijderd is start de dakrenovatie. Lees meer over de werkwijze van onze dakspecialisten op een plat dak of een schuin dak. De dakconstructie wordt grondig geïnspecteerd op eventuele verdere gebreken. Vervolgens gaan de dakspecialisten aan de slag met het opnieuw bedekken van uw dak.

De dakrenovatie wordt vaak gecombineerd met andere dakwerkzaamheden. Zoals het vervangen van de dakisolatie en het controleren of vervangen van de dakgoot en schoorsteen.

Garantie op dakrenovatie

Na een dakrenovatie door Dakcentrale Nederland is uw dak zo goed als nieuw. Dit garanderen wij. U krijgt minimaal 10 jaar garantie op onze geleverde dakdiensten. Dus krijgt u ook garantie op dakrenovatie.

Verzekering

Mocht uw dak ernstig beschadigd zijn als gevolg van extreme weersomstandigheden. Of u heeft een beschadigd dak door stormschade. Dan is dit mogelijk verzekerd.

Dakrenovatie schuin dak

Bij een dakrenovatie op een schuin dak worden de dakpannen vervangen, ofwel verlegd. Dit is afhankelijk van de conditie van de dakpannen. Soms is het beter de dakpannen volledig te verwijderen. En deze te vervangen voor nieuwe. Dit geeft ook de mogelijkheid om de panlatten te vernieuwen. Dit is belangrijk om de nieuwe dakpannen op de juiste manier te plaatsen. Dit voorkomt eventuele lekkages en verlengd de levensduur van uw pannendak. Lees hier alles over de renovatie van een schuin dak.

Dakrenovatie plat dak

Het renoveren van een plat dak kan op twee manieren. Het komt regelmatig voor dat er wordt gekozen om een nieuwe laag dakbedekking, over de oude laag heen te leggen.

Tevens kunt u de dakbedekking volledig laten verwijderen. Dit is veel voorkomend wanneer u ervoor kiest om uw dak opnieuw te isoleren. Dit is een erg duurzame oplossing. Het opnieuw bedekken van een dak bevorderd de levensduur. Tevens scheelt dit u in de stookkosten en levert een positieve bijdrage aan het milieu.

Uw dak laten renoveren door ervaren dakdekkers?

Vraag nu vrijblijvend een dakinspectie aan, en verzeker u van deskundig advies voor de aanpak van uw dak problemen.