Loodwerk en zinkwerk

Dakcentrale Nederland is specialist in het loodwerk en zinkwerk van uw dak en gevel. Lood- en zinkwerk wordt al eeuwenlang gebruikt voor het afdichten van daken en het buiten de deur houden van vocht in dak- en muurconstructies. Lood en zink zijn duurzame materialen, ze gaan jaren mee en vragen weinig onderhoud wanneer ze vakkundig zijn aangebracht. Beide materialen zijn geschikt voor zowel platte als schuine daken.

Loodwerk

Loodwerk is een cruciaal onderdeel van het dak en wordt tegenwoordig vooral gebruikt om vocht af te weren. Het is een zeer betrouwbaar product dat naast een lange levensduur nog een ander groot voordeel heeft: het kan gerecycled worden en is dus erg duurzaam. Loodwerk wordt voornamelijk toegepast voor het waterdicht afsluiten van openingen en verbindingen in daken. Het wordt geplaatst als overgang tussen het dak en het metselwerk in bijvoorbeeld de schoorsteen. Versleten loodwerk kan voor lekkages zorgen. Het is daarom van groot belang het loodwerk van uw dak regelmatig te controleren en te laten repareren, renoveren of vervangen.

Zinkwerk

Al jarenlang wordt zinkwerk toegepast in daken, dakgoten, afdekkappen, gevels en meer. Zink is net als lood een uiterst betrouwbaar en duurzaam product en brengt zeer weinig onderhoudskosten met zich mee. Naast gevelbekleding wordt zinkwerk vaak gebruikt in dakgoten en regenpijpen, maar bijvoorbeeld ook als dakbedekking op een dakkapel of voor de afwerking van dakranden bij platte daken. Een vakkundige toepassing van zinkwerk voorkomt lekkages en waterschade aan uw woning en zorgt voor een juiste verwerking van regenwater. Zinkwerk wordt op maat gemaakt voor uw dak, dus is het van belang dat u hiervoor een specialist inschakelt.

Lood- en zinkwerk bij Dakcentrale Nederland

Het verwerken en monteren van lood en zink vereist kennis, ervaring en vakmanschap. Bent u op zoek naar een specialist voor het plaatsen van nieuw lood- en zinkwerk, of is het bestaande lood- en zinkwerk van uw dak toe aan vervanging? Contact opnemen met Dakcentrale Nederland. De ervaren dakdekkers van Dakcentrale Nederland zijn u graag van dienst en geven u een vrijblijvend advies over het lood- en zinkwerk van uw woning of gebouw.